2017 m. rugpjūčio 2 d., trečiadienis

Pamatai

Pati pamatu rostverka pradėti buvo labai sudėtinga vien dėl to, kad sklypo sąlygos labai prastos vanduo, ir dar karta vanduo neįmanoma įeiti į vidų, nes visur smingi gilyn. Tad nusprendžiau užsisakyti smėlio 2 mašinas ir išvežioti aplink pamatu, kad būtų takelis aplinkui.




 Išvežiojus smėli paskui ji su tankinau ir galima jau organizuoti kita etapa, taigi kitas etapas buvo pasiruošti armatūros rostverkui visa pamatu sudarė 83metrai, pločio 30cm, ir 55 aukščio armatūra buvo gaminama 50 aukščio ir 25 pločio armatūros suklijuoti užtrukau beveik 4 dienas.

Paruošiu visa armatūra iškarta buvo vežiama į statybų aikštele ir montuojama. Montavimas užtruko du savaitgalius, buvo dedama polistirolas į apačia 5cm tačiau manau padarau klaida reikėjo dėti storesni sluoksni, nes toks storis atrodo gan per menkas.



Sudėjus armatūra pradėjom statyti klojinius turėjom savus, taigi nereikėjo rūpintis iš kur gauti nei ką buvo rišama viela ir templėmis kas antra ir kas 50cm.



Paruošus visus pamatus užsakytas siurblys su 14kub tačiau pilant pasirodė, kad truksim taigi dar paskambinam ir užsisakėm papildomai 0,5kub tačiau užpylus pamatus supratom, kad padarėm klaida ir tas 0,5kub buvo išpiltas ant žemes Dar tapačiu metu buvo užklupusi problema užsilenkė nuosavas vibratorius tai teko skubai važiuoti išsinuomoti, tėtis išvažiavo ieškoti iš kur išsinuomoti vibratorių o mes toliau pilam pamatus niekur neranda, nei senukes, nei moki veži arba prašo dideli užstatą nulekė į cramo gavo lengvai. Dar taip nutiko, kad jis kol važinėjo su mano mašina skubėdamas sugebėjo apdaužyti ratlanki :D..



Nuėmus klojinius pasirodė, pirmas namo etapas baigtas ir gana lygu gražus pamatai, pradėjom ieškoti mūrininkus, blokų, bei kaip užpilti smėliu pamatus.




Kadangi sklypas yra labai žemoje vietoje teko kelti ji, pirma buvo užvežta 20 mašinų molio. Padarus pamatus užsakyta dar papildomai 7masinu su 17kub ir masinu 6 10kub išviso 13 masinu.
Smėli vežė visa iškarta ir tuo metu stovėjo bobcat, kad greitai jį išstumdytu. Visa smėli suvežus tankinom bei lyginom tačiau šis smėlis kažko labai sunkai tankinosi vietomis.












Išlaidos pamatams
14,5kub 1070jervu
smėlis 13x mašinos 1300jervu
bobcat išlyginimui 210jervu
pamatu apšildymas į apačia ir iš vidaus šonu 200jervu
smėlis, kad galėtume dirbti 175jervu 2x 10kub
pagalbinis žmogus 100jervu
kitos išlaidos 100jervu

4 komentarai:

  1. Gal geriau tu nerašyk to blog'o. Neįmanomą suprast, ką tu nori papasakoti.Pabandyk perskaityti pats.Ar supratai ką parašei???

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, kai sakinys užima 11 eilučių ir ten minčių - milijonas, suprasti, ką norėjai pasakyti, nėra paprasta. Čia įraše apie polius. Kituose įrašuose ir ne stebuklas. Bet jūsų blogas - jūsų taisyklės. Liaudis atsirinks.

    Labiau į temą - kodėl armatūrą virinot?





    AtsakytiPanaikinti
  3. Pasistengsiu rašyti aiškiau, apsitvarkau gal dabar labiau bus suprantamu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Siulau tau "klycka" - Jevras! :D

    pagrindinis klausimas, pries perkant sklypa nebuvo aisku, kad jis zemoje vietoje ir skes? ar jusu pasirinkimo kriterijuose pries toki minusa pliusu buvo daugiau?

    AtsakytiPanaikinti